Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
xutOffline
20 Post subject: [SOLVED] umts stick doesnt work  PostPosted: 02.06.2012, 09:35



Joined: 2012-06-02
Posts: 4

Status: Offline
Hallo,

in the last days i was not able to get my umts stick to work

i used this way:

http://aptosid.com/index.php?module=wik ... MTSandGPRS

gefolgt.

now , i hope all the facts.

lsub:

we@E4200:~$ lsusb
Bus 004 Device 002: ID 0a5c:5800 Broadcom Corp. BCM5880 Secure Applications Processor
Bus 005 Device 003: ID 12d1:1003 Huawei Technologies Co., Ltd. E220 HSDPA Modem / E230/E270/E870 HSDPA/HSUPA Modem
Bus 006 Device 002: ID 413c:8147 Dell Computer Corp. F3507g Mobile Broadband Module


I geuesse i have Huawei E220


usb-modswitch is installed

root@E4200:/home/uwe# apt-get install usb-modeswitch
Paketlisten werden gelesen... Fertig
Abhängigkeitsbaum wird aufgebaut.
Statusinformationen werden eingelesen.... Fertig
usb-modeswitch ist schon die neueste Version.


/etc/wvdial.conf


[Dialer Defaults]
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Modem Type = USB Modem
#; Phone = <Target>
ISDN = 0
#; Username = <Your>
New PPPD = yes
#; Password = <Your>
Modem = /dev/ttyUSB0
Baud = 460800
et
[Dialer umts]
Carrier Check = no
Init4 = AT+CGDCONT=1,"IP","web.vodafone.de"
Stupid Mode = 1
Phone = *99#
Password = vodafone
Username = vodafone
Dial Command = ATD
Dial Attempts = 2



if i start the follwing happens

root@E4200:/home/uwe# wvdial umts
--> WvDial: Internet dialer version 1.61
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
OK
--> Sending: AT+CGDCONT=1,"IP","web.vodafone.de"
AT+CGDCONT=1,"IP","web.vodafone.de"
OK
--> Modem initialized.
wvdial: utils/wvtask.cc:409: static void WvTaskMan::_stackmaster(): Assertion `magic_number == -0x123678' failed.
Abgebrochen


To be sure the stick works i test it under windows --> no Problem.

The simcard has no pin


Any ideas?

xut
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
slamOffline
Post subject: RE: umts stick doesnt work  PostPosted: 02.06.2012, 10:20
Team Member


Joined: 1970-01-01
Posts: 607
Location: w3
Status: Offline
Please read the related upgrade warning + solution there: http://aptosid.com/index.php?name=PNphp ... ght=wvdial
Greetings,
Chris

_________________
an operating system must operate
development is life
my Debian repo
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
xutOffline
Post subject: Re: RE: umts stick doesnt work  PostPosted: 02.06.2012, 11:07



Joined: 2012-06-02
Posts: 4

Status: Offline
hello
      slam wrote:
Please read the related upgrade warning + solution there: http://aptosid.com/index.php?name=PNphp ... ght=wvdial
Greetings,
Chris


i have do install teh 64bit package nevertheless i have a 32 bit aptotsid version?

xut
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
slamOffline
Post subject: RE: Re: RE: umts stick doesnt work  PostPosted: 03.06.2012, 07:32
Team Member


Joined: 1970-01-01
Posts: 607
Location: w3
Status: Offline
No, of course you need to pick the 32bit package.
Greetings,
Chris

_________________
an operating system must operate
development is life
my Debian repo
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
xutOffline
Post subject: Re: RE: Re: RE: umts stick doesnt work  PostPosted: 03.06.2012, 09:16



Joined: 2012-06-02
Posts: 4

Status: Offline
Hello

      slam wrote:
No, of course you need to pick the 32bit package.
Greetings,
Chris


the 32bit package is installed

      Quote:
apt-get install libwvstreams4.6-base
Paketlisten werden gelesen... Fertig
Abhängigkeitsbaum wird aufgebaut.
Statusinformationen werden eingelesen.... Fertig
libwvstreams4.6-base ist schon die neueste Version.
0 aktualisiert, 0 neu installiert, 0 zu entfernen und 0 nicht aktualisiert.


but i doesnt work:


      Quote:
/home/uwe# wvdial umts
--> WvDial: Internet dialer version 1.61
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
OK
--> Sending: AT+CGDCONT=1,"IP","web.vodafone.de"
AT+CGDCONT=1,"IP","web.vodafone.de"
OK
--> Modem initialized.
wvdial: utils/wvtask.cc:409: static void WvTaskMan::_stackmaster(): Assertion `magic_number == -0x123678' failed.
Abgebrochen



ciao

xut
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
xutOffline
25 Post subject: Problem solved Re: RE: Re: RE: umts stick doesnt work  PostPosted: 03.06.2012, 13:09



Joined: 2012-06-02
Posts: 4

Status: Offline
Hello,

sorry i didn.t read the related post correct! now i does and the solutions works.

I downgraded libwvstreams to an earlier version.

and ooops:

wvdial umts works!!

Thanks to chris

xut
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT - 12 Hours
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by Zafenio